Android Play Trgovina ima više preuzimanja, ali Apple svejedno zarađuje (puno) više

Opće je poznata činjenica da Apple dominira tech industrijom kada su profiti u pitanju. Tu naravno primarno mislimo na mobilne uređaje i pripadajuće trgovine. Danas su AppAnnie izbacili podatke o broju preuzetih aplikacija na Android Play Trgovini i Apple App Store-u te zaradi koja je ostvarena u obje trgovine.

U odnosu na Apple-ov AppStore Google Play Trgovina je imala 100% više preuzimanja. To je uistinu impresivna brojka te se razmak između prvog i drugog tu dosta povećao. Velik utjecaj na to povećanje imala je pojava velikog broja pristupačih uređaja dobrih performansi, pogotovo u Kini.

Ukupan broj preuzimanja u obje trgovine
Ukupan broj preuzimanja u obje trgovine

Ipak, te brojke su tek brojke ako nema velike zarade, a čini se da su korisnici Apple uređaja puno skloniji trošenju nego oni sa Android uređajima. Unatoč duplo manje preuzimanja Apple-ova trgovina donijela je 75% više prihoda od Google trgovine. To je rast od 5% u odnosu na prošlu godinu. Kina je također veliki razlog rasta prihoda tijekom 2015. godine jer je Apple tada postigao značajnije rezultate tamo.

Prihodi u 2015.
Prihodi u 2015.

Za Windowse nema statistike ali ne bi laskavo izgledala kraj ova dva giganta.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx