Android M će navodno imati nativnu podršku za skener otiska prsta

Prema navodima sa BuzzFeed-a sljedeća verzija Androida, koja će biti predstavljena ubrzo na Google I/O događaju, bi trebala imati nativnu podršku za skener otiska prsta. Sigurno je jedan od glavnih razloga zašto više uređaja ne koristi ovu tehnologiju je upravo taj što Google nije dodao nativnu podršku u Android. Pored BuzzFeed-a i Ars Technica je pronašla dijelove koda za skener otiska prsta u AOSP verziji Androida za Nexus 6.

Dodavanjem podrške mnoge aplikacije će također moći koristiti skener otiska prsta za autentifikaciju (npr. za kupovinu sa Play Trgovine, prijava u Dropbox itd.). U svakom slučaju ubrzo ćemo saznati jer Google I/O počinje 28.05.

 

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx