Android Lollipop skoro na 10%

Google je objavio svoj tjedni pregled tržišnog udjela raznih verzija Android OS-a. Android Lollipop je dogurao do 9%, uglavnom zahvaljujući novim uređajima koji se isporučuju na ovoj verziji OS-a, kao i sve češćim nadogradnjama starijih modela. Kitkat se trenutno nalazi na gotovo 40% i prešao je JellyBean koji ima ukupno 39,2 % tržišnog udjela.

S obzirom da na tržište tek sada masovnije stižu  popularni modeli (Galaxy S6, HTC One M9, LG LG4) za očekivati je da će udjel Lollipopa nastaviti i dalje nezaustavljivo rasti.

Android-updates-distribution-numbers-May-2015

 

Izvor: Google

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx