Udjel Android Lollipop-a porastao je na 23.5%

I dok se cijeli svijet preokupirao nedavnim predstavljanjem Androida 6.0 Marshmallow-a, i razmišljanjem o tome koji sve uređaji će dobiti tu svježe predstavljenu slasticu, Google je objavio nove podatke o udjelu svih verzija Androida na aktivnim telefonima (telefoni koji su spojeni na Play trgovinu).

Android udjel 9 mjesec

Nakon što je Lollipop prošli mjesec prvi put izbio iznad 20%, ovaj mjesec je zabilježio rast od čak 3.5% i sada se nalazi na ukupno 23.5% Android uređaja. To se naravno odnosi na verzije 5.0 i 5.1 zajedno. Kitkat je i dalje vodeći sa uvjerljivih 38.9% iako je pao za 0.3% u odnosu na prošli mjesec. Pad udjela su doživjeli i JellyBean (sa 31.8% na 30.2% – sve verzije kombinirano), ICS (sa 3.7$% na 3.4%), Gingerbread (sa 4.1% na 3.8%). Jedino čvrsto na svome mjestu stoji Android 2.2 Froyo sa 0.2% koliko je imao i prošli mjesec.

Sljedeći mjesec sigurno ćemo ugledati i Marshmallow jer su nadogradnje već krenule za Nexus i Android One uređaje.

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx