Android je na 85% pametnih telefona prodanih u trećem kvartalu ove godine!

Gartner je objavio najnovije podatke koji prikazuju broj telefona koji su prodani krajnjim korisnicima u trećem kvartalu 2015. godine. Nimalo začuđujuće, telefoni bazirani na Androidu dominirali su prodajom. E sad, koliko to svima vrijedi kad Apple-u ide 94% profita nismo sigurni. Vratimo se mi ipak na temu i ove današnje podatke.

Windows Phone i dalje pada i isporučeno je mizernih 5.87 milijuna uređaja, što je puno manje od ionako mizernih 9 milijuna uređaja koje su isporučili u istom razdoblju prošle godine. Iz Gartnera ne očekuju ni da će se u sljedećem kvartalu stvari nabolje promjeniti zbog kasnijeg izlaska Windowsa 10 za telefone. Kada uzmemo u obzir da je Microsoft objavio da su prodali 5.8 milijuna Lumia telefona to znači da su ostali proizvođači uspjeli prodati svega 70 000 telefona baziranih na Windowsima. Od ukupnog broja isporučenih uređaja svega 1.7% otpada na Windowse.

Gartnerovi podaci za treći kvartal 2015. godine
Gartnerovi podaci za treći kvartal 2015. godine

 

Apple je uspio isporučiti čak 46 milijuna telefona baziranih na iOS-u tj. iPhone-a što je dobro više od 38 milijuna koliko su isporučili prošle godine u istom razdoblju.

Kao i uvijek najdominatniji su Android telefoni kojih je prodano nevjerovatnih 299 milijuna primjeraka. To znači da je od ukupnog broja pametnih telefona isporučenih u trećem kvartalu ove godine gotovo 85% otpalo na Android telefone.

Podsjetimo, ove brojke ne prikazuju nužno ukupni tržišni udjel nego samo broj pametnih telefona koji su isporučeni krajnjim korisnicima u trećem kvartalu

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx