Android 6.0.1 službeno predstavljen

Od jučer je Android 6.0.1. službeno dostupan za sve podržane Nexus uređaje. Ovo je prva nadogradnja od kada je izašao Android Marshmallow. Tvorničke slike tj. factory images već su dostupne ako želite flashati najnoviju verziju, a ako vam se ne da zezati s tim OTA nadogradnje trebale bi ubrzo krenuti. Negdje su čak možda već i krenule.

Najvidljivija novost u ovoj verziji su novi smajlići tj emoji. Ima ih cijela sila a evo nekih primjera:

android emoji1-1-840x560Osim smajlića najviše su vidljive još dvije promjene. Prva se odnosi na “Do not disturb until next alarm” opciju koja je bila prisutna u Androidu 5.1 Lollipop ali je misteriozno nestala iz Marshmallowa. Nama je to jedna od dražih opcija pa nam je drago vidjeti brz povratak. Druga veća promjena je u navigacijskoj traci na tabletima – tipke home i back sada su bliže lijevom rubu zaslona, a multitasking tj. recents tipka desnom rubu. Prije su te tipke bile centrirane i nezgodne za korisititi na većim tabletima. Osim toga u ovom u ovom updateu je integriran mjesečni security update kao i ispravci nekih bugova i to je to. Ako u međuvremenu saznamo još nekakvu novost računajte na to da ćemo je prenijeti.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx