Amazon predstavlja novi AI alat za generiranje slika

Na ključnom dijelu njihove konferencije Amazon Web Services (AWS) re:Invent 2023, Amazon je predstavio Titan Image Generator, dostupan u prikazu za AWS korisnike, njihovoj platformi za razvoj umjetne inteligencije. Kao dio Titan obitelji generativnih AI modela, Titan Image Generator može stvarati nove slike (na temelju opisa teksta) ili prilagođavati postojeće slike.

Swami Sivasubramanian, potpredsjednik usluga podataka i strojnog učenja u AWS-u, istaknuo je da model omogućuje zamjenu pozadine slike ili generiranje životnih slika, zadržavajući pritom glavni subjekt slike.

Amazon tvrdi da je Titan Image Generator obučen na raznolikim skupovima podataka iz različitih domena i može se fino podešavati prema prilagođenim podacima. Također uključuje ugrađene zaštitne mehanizme protiv toksičnosti, iako se stvarna učinkovitost tih mehanizama još treba testirati. Tvrtka nije otkrila podrijetlo tih skupova podataka ili je li dobila dopuštenje ili nadoknadu od kreatora slika korištenih za obuku.

Sivasubramanian je obećao da će Amazon štititi korisnike od optužbi za povredu autorskih prava vezanih uz slike generirane pomoću Titan Image Generatora, u skladu s njihovom politikom jamstva za umjetnu inteligenciju.

Slike stvorene pomoću Titan Image Generatora bit će otporne na manipulaciju nevidljivim vodenim žigom prema zadanim postavkama, kako bi se smanjilo širenje dezinformacija i spriječila svaka zloupotreba slika generiranih pomoću umjetne inteligencije.

Sivasubramanian je naglasio da su vodeni žigovi dio dobrovoljnog sporazuma o umjetnoj inteligenciji koji je Amazon potpisao s Bijelom kućom. Ostali potpisnici, među kojima su Google i Microsoft, usvojili su sustav Content Credentials razvijen od strane Koalicije za podrijetlo i autentičnost sadržaja ili su razvili vlastita rješenja.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Na istu temu...

Društvene mreže

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx