Ako zaboravite lozinku na vašem Apple Vision Pro uređaju – u velikom ste problemu

Vjerojatno se svi možemo složiti da su lozinke naporne. Oni su nužno zlo koje nas štiti od gorih zala. Ako zaboravite lozinku svog uređaja, postoje metode oporavka koje vam mogu pomoći. U najgorem slučaju, vraćanje na tvorničke postavke ili oporavak sustava može vas vratiti kao posljednje sredstvo – to jest, osim ako ne koristite Apple Vision Pro.

Appleov Vision Pro tek je izašao na tržište prije manje od tjedan dana . Osim visoke cijene, čini se da je većina korisnika zadovoljna izvedbom uređaja. Nažalost, nekolicina onih koji su se morali suočiti s vraćanjem lozinke bili su iznervirani kada su otkrili da je jedini način za resetiranje naočala slanje poštom ili odnošenje u Apple Store.

Dana 2. veljače, na dan kada je Vision Pro stigao na police trgovina, korisnik je pokrenuo temu na Appleovim forumima za podršku pitajući kako resetirati svoj uređaj jer je ostao zaključan uzastopnim unosom pogrešne lozinke. Nekoliko drugih kupaca se javilo, rekavši da imaju sličnih problema.

“Nisam siguran što se dogodilo”, glasio je jedan odgovor drugog korisnika. “Mogao sam ući sa šifrom koju sam postavio neko vrijeme, a onda kada sam htio pokrenuti ažuriranje softvera, nije prihvatio moju lozinku. Nastavio sam pokušavati i sada sam zaključan. Trebam li ponovo postavljati uređaj? Je li to greška ?”

Jedino rješenje korisničke podrške je odnijeti slušalice u Apple Store ili ih poslati poštom servisnom odjelu.

Ostavljajući po strani moguću pogrešku koja bi se mogla pojaviti u sustavu provjere autentičnosti Vision Pro-a, nepostojanje rezervnog plana za oporavak lozinke na uređaju čija cijena počinje od 3.500 USD ogroman je propust. Uređaj “prostorne stvarnosti” jedini je Appleov proizvod koji korisnici ne mogu resetirati od kuće.

Tehnički, korisnici mogu resetirati uređaj, ali za to je potreban “Developer Strap” od 300 dolara, koji omogućuje USB vezu s Vision Pro na Mac instaliran s aplikacijom Apple Configurator. Najmanje je jedan korisnik izvijestio da je to upravo ono što je Apple Genius napravio kada je odnio svoj Vision Pro u trgovinu. No, remen i aplikacija nisu dostupni široj javnosti. Samo oni koji su registrirani u Apple Developer Programu mogu kupiti hardver sučelja i preuzeti softver.

Problem nije izoliran na samo nekoliko slučajeva. Prema drugom korisniku foruma, predstavnik Appleove podrške rekao je da su bili uhvaćeni “nespremni” i “nespremni” zbog broja zahtjeva za podršku u vezi s tim problemom.

Nemanje sredstava za oporavak uređaja nije dobar izgled za Appleovu skupu igračku, pogotovo kada se svi vaši proizvodi povezuju na iCloud. Ova situacija nije ono što je zamislio Steve Jobs kada je rekao: “Jednostavno radi.”

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Na istu temu...

Nema ničega! Još...

Izgleda da o ovome još nismo pisali. Ali hoćemo!

Društvene mreže

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx