Ako ste instalirali bilo koju od ovih 13 igrica odmah je brišite – Dio je Brain Test malware-a

Prekjučer je sa Google Play trgovine uklonjeno 13 igrica koje su u sebi sadržavale malware tj. virus. Virus koji možete pokupiti putem tih igrica je dio lanca malware-a pod nazivom Brain Test. Da nije riječ o malenom malware-u govori činjenica da su sve te igrice imale veliki broj preuzimanja koji se brojio u stotinama tisuća (neke preko 500000).

Malware bi se instalirao bez znanja korisnika a inficirane aplikacije su ostavljale lažne recenzije po Play trgovini.  Onaj štetniji dio odnosi se na činjenicu da ga je nemoguće ukloniti vraćanjem telefona na tvorničke postavke ako vaš uređaj ima root pristup. Iako su vaši podaci sigurni činjenica da netko pokušava zaraditi novce koristeći vaš telefon bez vašega znanja je nešto što svima mora smetati.

Autori ovog malware-a su vjerovatno prodavali dobre recenzije i vidljivost na trgovini za određene novce, a ako je vjerovati onome što Lookout tvrdi taj problem je (barem za sada) riješen. Evo i popisa inficiranih igrica:

inficirane igrice

Izvor

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx